Kuvankäsittely

Palautuspäivä: 30.10.2017

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii käyttämään ammattitason kuvankäsittelyohjelmaa kuvien muokkaamiseen  ja osaa tuottaa kuvamateriaalia erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kurssilla kiinnitetään erityisesti huomiota sujuvaan tasotyöskentelyyn, valintatekniikoihin, maskien käyttöön, esteettisyyteen ja ammattimaiseen viimeistelyyn.

Sisältö

Opiskelija osaa kuvankäsittelyyn liittyvät termit. Hän tuntee väriteorian perusteet sekä vektori- ja bittikarttagrafiikan eron. Opiskelija hallitsee erilaiset tallennus- ja pakkaustavat ja pystyy valitsemaan tilanteeseen sopivan tallennusformaatin.

Kokonaisuuteen kuuluvat kurssit

  • Kuvankäsittelyn perusteet

Harjoitustyö

Kuvamanipulaatio ”stupid-technology”

Toteuta kuvamanipulaatio, jossa yhdistät vähintään 2 työkalua/esinettä. Uusi työkalu esitellään viimeisteltynä tuotekuvana. Hyödynnä syväyksessä maskia. Viimeistele kuva tuotteen luonteen omaisella tavalla ( esim: heijastukset, hehku, vauhtiraidat …)

Kuvankäsittelyteoksella ei ole koko vaatimusta. Parasta olisi käyttää itse kuvaamia kuvia, mutta jos niitä ei ole käytettävissä voitte hakea kuvia www.pixabay.com sivustolta. Tarkistakaa jokaisen kuvan kohdalta, että niitä saa vapaasti käyttää, muokata eikä nimeämistä tarvita.

Esimerkkikuvia voi googlata hakusanalla ”stupid-technology”

Alkuperäiset kuvat jätä PSD-tiedostoon omille tasoilleen piiloon.

Kiinnittäkää erityistä huomiota teoksen esteettisyyteen ja ammattimaiseen viimeistelyyn!

Kurssiin liittyvät ohjeet ja tiedostot

Opix:  Digitaalinen kuvankäsittely sivusto

 

Tehtävän palautus

Tehtävä palautetaan www-sivuna. Luo palvelimellesi HTML-sivu, jossa esittelet sekä lopullisen teoksen että kuvat, joista teos koostuu. Sivulla pitää näkyä myös tuotteen nimi ja tekijän nimi.

Harjoitustyö palautetaan kirjoittamalla kommenttikentään palauttajan nimi sekä linkki sivullesi. PSD palautetaan minulle sähköpostiin tai suoraan palautuskansioon (ilmoitetaan myöhemmin)

Kirjoita itse HTML-linkki kommenttikentään

<a href=”http://www.munharjoitus.com”>Jannan harjoitustyö</a>

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *